Posted in: ,
By Yuni Aisyah 12 comments

Cara Tukar timeline FB ke Profile Biasa.

Assalamualaikum, Hye dear readers.
Nak share sedikit info bagaimana cara tukar timeline Fb kepada profile yang biasa. Tadi tiba-tiba profile Fb ku bertukar kepada timeline. Punyalah tak nak guna timeline, tiba-tiba timeline menjelma. Pelik!Nampak seperti paksaan disitu!Bukan apa, tapi rasa timeline nie menyerabutkan otak. Lagi best profile yang biasa, nampak simple je. :)
Timeline remove
Kepada kawan-kawan yang dengan tidak rela hatinya Fb anda bertukar kepada timeline boleh la mencuba step ringkas Cara Tukar Timeline Fb ke Profile yang Biasa. Just pilih mana-mana browser di bawah. Klik mana-mana yang anda gunakan. Selepas klik install dan restart kembali browser dan Fb anda. Nanti profile Fb timeline akan bertukar kembali kepada profile Fb yang biasa. Saya telah mencubanya dan ianya berhasil. ^^

Untuk pengetahuan cara ini hanya berkesan pada profile yang tidak bertukar lagi kepada timeline. So, pada yang dah bertukar kepada timeline haruslah menerima hakikat yang profile FB anda akan kekal sebegitu.

Monzilla Firefox
Google Crome
Internet Explorer



Selamat mencuba ^_^

Suke Entry Ini?

12 Comments
Fb Comments

12 comments:

  1. ramai org mngeluh kat fb pasal timeline ni..ada jugak yg suka..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. saye x suke.....rimas gune timeline...hehe

      Delete
  2. wani suka guna TL , sbb boleh letak gmbar kpop kat situ :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...wanie nie x abes2 ngn kpop...:P

      Delete
  3. owh timeline ni utk ap tak tau plak..
    lagipun tak main fb agknya takde terkeliru plak nnti xD

    ReplyDelete
  4. thanks kongsi toturial ni :-)

    ReplyDelete
  5. Timeline baru FB actually is not too bad....

    ReplyDelete
  6. Okey saya dah buat “Timeline Remover” so sekarang saya nak jadi kan dia “Timeline” balik macam mane eh ??

    ReplyDelete
  7. timeline ni sbenarnya application khas direka utk android. see, kalau kita online fb dekat hp, tab, bila bukak wall, dia jd kemas dan tersusun. tapi tak best untuk laptop,hihi

    *my lect yg ckap sbb majoriti org skrg dah pkai android :)

    ReplyDelete
  8. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete

Sila tinggalkan kata-kata semangat anda..^_^