Posted in: ,
By Yuni Aisyah 10 comments

Masalah Kad Visa Maybank Tidak Diterima Untuk Pembelian Online Di Luar Negara.


Assalamualaikum, Hye dear readers,

Adakah Visa Maybankard menghadapi masalah pembelian online di luar negara? Aku sedar tentang masalah ini bila menghadapi masalah yang berulang kali ketika ingin membuat pembayaran tiket penerbangan Lion Air secara online.


Rasa tidak puas hati dengan masalah ini aku cuba berulang kali dan beranggapan boleh. Tapi, masalah yang sama tetap juga berlaku, transaksi pembayaran tetap GAGAL!



Peliknya pembelian secara online ke syarikat penerbangan Air Asia dengan mudah dilakukan dan berjaya. Disini mana yang silap? Sepatutnya penggunaan VISA diterima transaksinya dimana-mana rangkaiannya walaupun di luar negara. Jika masalah ini berterusan lagi mereka yang selalu berurusan dengan penggunaan online pasti akan berhadapan dengan kesulitan.


p/s Kalau macam inilah masalahnya kena buat lain kad pula...kalau tak rugi...huhu...nak settle dengan kadar segera nampak gayanya....

Suke Entry Ini?

10 Comments
Fb Comments

10 comments:

  1. salam, yurp, u must activate maybank visa debit card 1st before can purchase online, or else. u can link your maybank debit card via paypal. easy to shopping in e-bay! hhehee, try jgn tak try. :) insyallah,

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah activate pon.....dah leh shopping pon....tp bila nak wat pembayaran online di luar nega xleh....huhu

      Delete
  2. ya ka..ooo..x pernah try beli online kat luar negara selalu kat dalam negara (pengguna maybank visa debit card juga =) tq for the info

    ReplyDelete
  3. nurul lagi la x de kad visa..tpi boleh la jadi rujukan mase depan dah bekerjaya nanti..hehe ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe nnti dah ade..nurul tau la tu nak settle cmne...:D

      Delete
  4. owhh..baru tahu...
    aritu beria husband soh activate utk guna kat luo
    tp makneng berdegil nak bw wit cash gak

    makneng done follow u dear..
    xdo gambo la ikon makneng tuhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aktivate la makneng...mudah ckit x perlu nak g bank amek duit klo nak wat pembayarn..

      thanx makneng sbb follow....salam ukhwah...:)

      Delete
  5. Saya pakai Visa Bank Islam, bila nak buat bayaran online, kod tak pernah terima dari SMS, kalay pakai Mastercard Bank Islam tiada masalah. Bila call card center, dia kata masalah berpunca dari security Visa sendiri

    ReplyDelete
  6. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete

Sila tinggalkan kata-kata semangat anda..^_^